Av Tareq Taylor

Matvetesallad med ägg och tonfisk

Av Tareq Taylor

Vad tycker du?

Matvetesallad med ägg och tonfisk

(17)

Här får matvetet sällskap av bönor, ägg och tonfisk på burk. Köp gärna en tonfisk av god kvalitet som ligger i en god olja – det lönar sig. Det här är en rätt med mycket smak och näring som dessutom mättar riktigt bra. Recept av Tareq Taylor ur kokboken ”Det goda livet”.

Matvetesallad med ägg och tonfisk

Ingredienser

Ingredienser

2 dl
Matvete
1 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
olivolja
flingsalt
1 dl
Crème fraiche
1 dl
Vatten
100 g
Vaxbönor
2
Salladslökar
1 burk
tonfisk, i olja. Á 225 g
0.5 dl
persilja
1
citron, rivet skal och juice
2 kvistar
Färsk dragon, eller ½ tsk torkad
2 tsk
Fransk senap
2
ägg, kokta
oliver, gröna och svarta med kärna

Till servering

Bröd, t ex focaccia

Gör så här

1
Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen, det brukar ta cirka 12 minuter. Spola vetet i kallt vatten så det svalnar och lägg upp i en skål.
2
Blanda vetet med vinäger, olja och salt. Rör ner crème fraiche och vatten och blanda till en krämig röra.
3
Skär vaxbönorna i bitar om 2–3 centimeter. Förväll dem snabbt i kokande vatten med lite salt (använd gärna vattnet från matvetekoket). Spola bönorna i kallt vatten. Strimla salladslökarna.
4
Lägg tonfisk, bönor, persilja, salladslök, senap och oliver i en skål. Riv först citronskalet över, dela sedan citronen och pressa halvorna över alltihop.
5
Hacka dragonbladen och lägg i dem – eller använd torkad dragon. Blanda runt.
6
Dela äggen i halvor och fördela på salladen. Servera med till exempel focaccia.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Grilla tonfisk – så blir den perfekt

  2. Supersnabb pekinganka

  3. Morotspannkaka med rårörda lingon

  4. Blodpudding med krispig kål och lingon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Tonfisk
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika