Matvetesallad med ägg och tonfisk
Här får matvetet sällskap av bönor, ägg och tonfisk på burk. Köp gärna en tonfisk av god kvalitet som ligger i en god olja – det lönar sig. Det här är en rätt med mycket smak och näring som dessutom mättar riktigt bra.
Ingredienser
- 2 dlMatvete
- 1 mskVitvinsvinäger
- 3 mskolivolja
- 1 tskflingsalt
- 1 dlCrème fraiche
- 1 dlVatten
- 100 gVaxbönor
- 2 Salladslökar
- 1 burktonfisk, i olja. Á 225 g
- 0,5 dlpersilja
- 1 citron, rivet skal och juice
- 2 kvistarFärsk dragon, eller ½ tsk torkad
- 2 tskFransk senap
- 2 ägg, kokta
- oliver, gröna och svarta med kärna
Till servering
- Bröd, t ex focaccia
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 37 recept