Vaniljsås

Av Godare

(23)

Vad tycker du?

Vaniljsås

En hemgjord vaniljsås är det inte mycket som slår. Grädde och äkta vaniljstång blir allra godast. Fantastiskt gott till en smulpaj eller nygjord tarte tatin.
Här är bästa receptet på hemgjord vaniljsås.

Vaniljsås är godast hemgjord

Ingredienser

1 vaniljstång
vispgrädde
2 dlmjölk
1 dlströsocker
4 Äggula

Gör så här

1
1 portion ger en skål med vaniljsås. Häll mjölken och grädden i en kastrull.
2
Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg hela i vaniljstången.
3
Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.
4
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till.
5
Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.
6
Kyl vaniljsåsen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (597)

    Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

  2. (837)

    Blåbärspaj med vaniljsås

  3. (164)

    Världens godaste äppelkaka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Efterrätter
    4. Såser

Tillbehör

Visa alla
(0)

Apelsinsallad

(1)

Honungsrostad­e nötter

(0)

Hjärtsallad med ceasardressin­g och bacon

(1)

Grillad ananas