Bananpannkakor – gott, mättande och enkelt

Av Godare

Vad tycker du?

Bananpannkakor – gott, mättande och enkelt

(115)

Bananpannkakor är extremt lättlagat med bara några få ingredienser. Kostrådgivaren Ulrika Davidsson bjuder på ett härligt recept ur sin kokbok Kickstarta med Ulrikas matlådor.

Bananpannkakor – recept på söta och goda

Ingredienser

Ingredienser

1
banan
2
ägg
vaniljpulver, en nypa
1 tsk
Smör, att steka i

Topping

0.5
äpple
0.5 msk
Smör
0.5 msk
flytande honung
5
valnötter, hackade
Kanel, malen, efter smak
0.25
granatäpple, kärnorna
1
myntakvist, till dekoration

Gör så här

1
Mosa bananen och lägg den i en liten bunke.
2
Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa ihop alltsammans till en jämn smet.
3
Hetta upp en stekpanna med smör, klicka ut smeten och stek plättarna i några minuter på varje sida tills de har fått fin färg. 
4
Lägg plättarna i en matlåda.
5
Skär äpplet i små tärningar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek tärningarna i någon minut. Rör ner honung och valnötter. Pudra över kanel och stek i någon minut till. Strö sedan ut blandningen över plättarna.
6
Vid servering: Toppa med granatäppelkärnorna och dekorera med en myntakvist.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så fixar du fluffiga amerikanska pancakes

  2. Kesoplättar – gott, nyttigt och enkelt

  3. Amerikanska plättar med bär

  4. Klassiska pannkakor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost
    3. Pannkaka
decoration divider

Frukost

Visa alla

Så fixar du en lyxig helgfrukost

Tomatomelett med basilika

Minipajer med ägg och bacon

Croque madame