Silviakaka –baka ljuvligt goda kakan i långpanna
Silviakaka – fluffig sockerkaka med mjuk, vaniljdoftande smörkräm toppad med kokosflingor. Den här kakan är perfekt att baka i långpanna eftersom den blir ännu godare dagen efter.
Ingredienser
Ingredienser
3
ägg
3 dl
Socker
3 dl
Vetemjöl
2.5 tsk
Bakpulver
1.5 dl
kallt vatten
Kräm
150 g
Smör
1.5 dl
Socker
2.5 tsk
Vaniljsocker
2
äggulor
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i det kalla vattnet.
3
Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i äggsmeten så inte fluffet försvinner.
4
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
5
Låt kakan svalna.
6
Smält smöret i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker och rör runt så allt smälter.
7
Ta kastrullen från plattan och låt svalna lite. Vispa ner en äggula i taget. Ställ tillbaka kastrullen på plattan på medelvärme och värm under vispning tills såsen tjocknar. Den får inte koka, då koagulerar äggulorna.
8
Låt krämen svalna men inte bli kall och bred ut den över kakan och strö på kokos.