Silviakaka –baka ljuvligt goda kakan i långpanna

Av Godare

Vad tycker du?

Silviakaka –baka ljuvligt goda kakan i långpanna

(154)

Silviakaka – fluffig sockerkaka med mjuk, vaniljdoftande smörkräm toppad med kokosflingor. Den här kakan är perfekt att baka i långpanna eftersom den blir ännu godare dagen efter.

Silviakaka – enkel och snabb kaka med smörkräm.

Ingredienser

Ingredienser

3
ägg
3 dl
Socker
3 dl
Vetemjöl
2.5 tsk
Bakpulver
1.5 dl
kallt vatten

Kräm

150 g
Smör
1.5 dl
Socker
2.5 tsk
Vaniljsocker
2
äggulor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i det kalla vattnet.
3
Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i äggsmeten så inte fluffet försvinner.
4
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. 
5
Låt kakan svalna.
6
Smält smöret i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker och rör runt så allt smälter.
7
Ta kastrullen från plattan och låt svalna lite. Vispa ner en äggula i taget. Ställ tillbaka kastrullen på plattan på medelvärme och värm under vispning tills såsen tjocknar. Den får inte koka, då koagulerar äggulorna.
8
Låt krämen svalna men inte bli kall och bred ut den över kakan och strö på kokos.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bästa receptet på kladdkaka

  2. Recept på saftig sockerkaka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Mjuka kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!