Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

Av Godare

Vad tycker du?

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

(40)

Gula ärtor går utmärkt att använda till hummus om du inte har kikärtor hemma. Servera med en god korv, knapriga valnötter och nykokt broccoli.

I klippet avslöjar dessutom stjärnkocken Tom Victor Gausdal den perfekta koktiden för broccoli: 30 sekunder!

Ingredienser

Ingredienser

200 g
gula ärtor
2
vitlöksklyftor
2
Morötter, skalade i strimlor
4 msk
tahini, valfritt
1
citron, saften
0.5 tsk
Salt
1 tsk
Spiskummin
Olivolja

Rostade valnötter

150 g
valnötter
Rapsolja, några droppar
1 nypa
salt

Servera med

1
broccoli
1 paket
brytbönor
gräslök, finhackad
Olivolja
Salt och peppar
spickekorv, på exempelvis lamm, 14 gram per person
Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

Gör så här

1
Hummus: Lägg ärtorna i blöt över natten. Häll av vattnet.
2
Lägg dem i en kastrull tillsammans med vitlöken och morötterna, fyll på med vatten. Koka tills allt är helt mjukt. Kör i mixer tillsammans med lite av kokvattnet. Mixa tills blandningen är slät och tjock som majonnäs och smaka av med citronsaft, kryddor och salt. Avsluta med olivolja.
3
Rostade valnötter: Lägg nötterna på en plåt, ringla över olja och salta. Rostas i ugn i 180 grader i cirka 4 minuter tills de är gyllenbruna och spröda.
4
Grönsakerna skärs i bitar (använd även stjälken) och kokas lätt i saltat vatten. Häll av och smaka av. Strö på hackad gräslök, ringla på lite olivolja och salta och peppra, bland om.
5
Skär spickekorven i mindre bitar.
6
Lägg upp grönsaker och hummus. Strössla över korv och rostade valnötter. Servera.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Carpaccio med körsbärstomater och spenat

  2. Ribollita – italiensk grönsakssoppa

  3. Friterad fisk är flott och gott

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Korv
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika