Rostad blomkålssoppa

Av Godare

Vad tycker du?

Rostad blomkålssoppa

(99)

Rostad blomkålssoppa – en värmande soppa med lena, goda smaker av rostad blomkål. Spara några blomkålsbuketter till serveringen. Vill du ha lite extra crunch passar det bra med hackade hasselnötter också.

Blomkålssoppa

Ingredienser

Ingredienser

1
blomkålshuvud
1
vitlöksklyfta
2
Schalottenlökar
2 msk
Olivolja
1 l
Kycklingbuljong, eller grönsaksbuljong
Timjan färsk
200 g
färskost
Salt och svartpeppar

Topping

1 msk
gröna blad
1 msk
Olivolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Soppa: Dela blomkålen i buketter. Hacka schalottenlöken och finhacka vitlöken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter eller tills de fått fin gyllene färg.
3
Koka upp vatten och lägg i buljongtärningarna. Finhacka timjan och tillsätt den i buljongen. Lägg i de rostade grönsakerna, spara någar bitar blomkål till dekoration. Sjud på låg värme i cirka 30 minuter, blomkålen ska vara riktigt mjuk.
4
Skeda i färskosten och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
5
Toppa med några buketter rostad blomkål vid serveringen och gärna några gröna bladkryddor. Ringla på lite olivolja. Server med ett gott nybakat bröd eller några grissini.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Sötpotatissoppa med bacon

  2. Rödbetssoppa – färgstark och smakrik

  3. Blomkålsmos med vitlök och örter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Vegetariskt
decoration divider

Soppa

Visa alla

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål

Blomkålssoppa med chorizo