Av Mattias Larsson

Bästa burgarna med klassiska tillbehör

Av Mattias Larsson

(1)

Vad tycker du?

Bästa burgarna med klassiska tillbehör

Hamburgare är enkelt och gott att lägga på grillen. Här är burgarna serverade med alla de klassiska tillbehören som sallad, lök, ost, ketchup och inlagd gurka.
I videoklippet visar kocken Mattias Larsson hur du ska göra med osten för att få bästa resultat.

Ingredienser

Dressing

1 dlCrème fraiche
1 dlmajonnäs
0,5 dlBostongurka
3 mskChilisås
1 nypaflingsalt
svartpeppar

Hamburgare

600 gnötfärs
1 tskSalt
0,5 tskSvartpeppar
Olja, till grillning eller stekning

Till servering

4 hamburgerbröd
8 salladsblad
4 skivorost
1 bifftomat, skivad
2 inlagda gurkor, skivade
1 Lök, röd, skivad
senap
ketchup

Tillbehör

Klyftpotatis
Hamburgare med klassiska tillbehör.

Gör så här

1
Tänd grillen och blanda alla ingredienser till hamburgerdressingen.
2
Blanda färsen med salt och peppar men överarbeta inte. Forma fyra stora hamburgare. Pensla dem med lite olja och strö på lite mer svartpeppar
3
Vänta tills grillkolen är gråaktig och grilla hamburgarna 5-7 minuter på varje sida, eller stek i panna motsvarande tid. Värm bröden på grillen eller i stekpannan så de får lite färg.
4
Servering: Bred hamburgerdressing på bottenbrödet, lägg på salladsblad, skivad inlagd gurka, skivad rödlök, hamburgare, senap och ketchup, skivad tomat och ostskiva. Bred hamburgerdressing på locket och placera det på toppen. Servera gärna klyftpotatis till. Hugg in och njut.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (21)

    Toppa burgaren med coleslaw

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Köttfärs
    4. Burgare

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(2)

Pannbiff med lök

(4)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål