Svamplasagne med frasig salvia

Av Lise Finckenhagen

(10)

Vad tycker du?

Svamplasagne med frasig salvia

Den här rykande grönsakslasagnen fylls av god svamp och toppas med frasiga salviablad för en extra lyxig touch. Grädde och tre sorters ost ger ett krämigt resultat.

Grönsakslasagne med svamp, grädde och tre sorters ost.
Grönsakslasagne med svamp, grädde och tre sorters ost.

Ingredienser

  • 20 gkarl-johansvamp, torkad
  • 4 dlVatten, kokande
  • 700 gSvamp, av valfri sort
  • 2 Schalottenlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1,5 dltorrt vitt vin
  • 3 dlgrädde
  • 100 gMascarpone
  • salt och malen peppar
  • 1 dlpersilja, eller grönkål, hackad
  • 4 lasagneplattor, färska (20 x 15 cm)
  • 100 gparmesan
  • 150 gMozzarella
  • smör eller olja, till stekning
  • salviablad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Svamplasagne med frasig salvia