Grillade kycklinglår med majssallad

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Grillade kycklinglår med majssallad

Grillad kyckling är svårslaget en sommarkväll. Här har vi låtit kycklingen marinera med vitlök, chili, ingefära och annat gott. En krämig majssallad med majonnäs, chili, lime och honung är det perfekta tillbehöret.

Grillade kycklinglår med majssallad

Ingredienser

1,2 kgKycklinglår, överlår med skinn
1 mskkorianderfrön
1 mskFänkålsfrön
4 vitlöksklyftor
1 grön chili
1 mskingefära, färsk och riven
1 tskflingsalt
2 mskneutral olja
1 knippekoriander
1 Lime
grön chili, finhackad
Koriander, och/eller mynta

Majssallad

2 majskolvar, kokta eller råa
2 vitlöksklyftor
3 mskmajonnäs
1 mskChilisås, stark, t ex sriracha
1 tskHonung
1 Lime
3 Salladslökar
0,5 rödlök
1 knippekoriander, och/eller persilja
salt och malen peppar
Olja, till stekning

Extra tillbehör

isbergssallad, i klyftor
gurka, i skivor eller stavar
gräddfil, dressing
mandel, rostad och skivad

Gör så här

1
Rosta korianderfrön och fänkålsfrön i en torr het panna tills det doftar aromatiskt.
2
Krossa fröna lätt i en mortel och lägg i en snabbmixer (gärna kryddlådan som hör till stavmixern) och tillsätt hackad vitlök, hackad chili, ingefära, salt, koriander och olja. Kör allt till en slät massa.
3
Gnid in kycklingen med kryddblandningen och låt marinera i kylen så länge du hinner, minst tre timmar men gärna över natten.
4
Grilla kycklingen på medelhög värme tills skinnet är knaprigt och kycklingen är genomstekt, ca. 20 minuter (låt gärna kycklingen vila 5-10 minuter på en sval del av grillen). Pressa över limejuice innan servering.
5
Skär majskornen från kolven (dela dem något om de sitter ihop som långa majsremsor). Hetta upp en stor stekpanna. Tillsätt lite olja och stek majskornen på hög värme tills de fått bra färg och är mjuka (om du använde råa).
6
Skaka pannan flera gånger under stekningen. Tillsätt finhackad vitlök och stek ytterligare en halv minut. Häll majsen i en skål. Vispa ihop majonnäs, chilisås, limejuice och honung.
7
Krydda dressingen med salt och peppar. Strimla salladslöken och finhacka rödlöken och örterna. Blanda dressing, salladslök, rödlök och örter tillsammans med majsen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Grillad kyckling med feta, ingefära och honung

  2. (1)

    Grillad majs med chilismör

  3. (1)

    Klassiska grillspett med vitlöksolja

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Grillat

Kyckling

Visa alla

Helstekt kalkonfilé

(1)

Kokosmarinera­de kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Kyckling i krämig dragonsås