Grillade kycklinglår med majssallad
Grillad kyckling är svårslaget en sommarkväll. Här har vi låtit kycklingen marinera med vitlök, chili, ingefära och annat gott. En krämig majssallad med majonnäs, chili, lime och honung är det perfekta tillbehöret.
Ingredienser
- 1,2 kgKycklinglår, överlår med skinn
- 1 mskkorianderfrön
- 1 mskFänkålsfrön
- 4 vitlöksklyftor
- 1 grön chili
- 1 mskingefära, färsk och riven
- 1 tskflingsalt
- 2 mskneutral olja
- 1 knippekoriander
- 1 Lime
- grön chili, finhackad
- Koriander, och/eller mynta
Majssallad
- 2 majskolvar, kokta eller råa
- 2 vitlöksklyftor
- 3 mskmajonnäs
- 1 mskChilisås, stark, t ex sriracha
- 1 tskHonung
- 1 Lime
- 3 Salladslökar
- 0,5 rödlök
- 1 knippekoriander, och/eller persilja
- salt och malen peppar
- Olja, till stekning
Extra tillbehör
- isbergssallad, i klyftor
- gurka, i skivor eller stavar
- gräddfil, dressing
- mandel, rostad och skivad