Grillade kycklinglår med majssallad

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Grillade kycklinglår med majssallad

Grillad kyckling är svårslaget en sommarkväll. Här har vi låtit kycklingen marinera med vitlök, chili, ingefära och annat gott. En krämig majssallad med majonnäs, chili, lime och honung är det perfekta tillbehöret.

Grillade kycklinglår med majssallad
Grillade kycklinglår med majssallad

Ingredienser

  • 1,2 kgKycklinglår, överlår med skinn
  • 1 mskkorianderfrön
  • 1 mskFänkålsfrön
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili
  • 1 mskingefära, färsk och riven
  • 1 tskflingsalt
  • 2 mskneutral olja
  • 1 knippekoriander
  • 1 Lime
  • grön chili, finhackad
  • Koriander, och/eller mynta

Majssallad

  • 2 majskolvar, kokta eller råa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 mskChilisås, stark, t ex sriracha
  • 1 tskHonung
  • 1 Lime
  • 3 Salladslökar
  • 0,5 rödlök
  • 1 knippekoriander, och/eller persilja
  • salt och malen peppar
  • Olja, till stekning

Extra tillbehör

  • isbergssallad, i klyftor
  • gurka, i skivor eller stavar
  • gräddfil, dressing
  • mandel, rostad och skivad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillade kycklinglår med majssallad