Kalvschnitzel med parmaskinka och citronsmör

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Kalvschnitzel med parmaskinka och citronsmör

Kalvschnitzel med parmaskinka och citronsmör är en riktig lyxmåltid. Lägg en skiva skinka och två salviablad på varje schnitzel och stek med citronsmör. Servera med en fräsch sallad och stekt potatis.

Kalvschnitzel med parmaskinka och citronsmör

Ingredienser

8 kalvfiléer, kalvschnitzlar (ca 80 g per filé)
8 skivorlufttorkad skinka, stora
16 salviablad, stora
100 gsmör
1 citron
Salt
Peppar, mald

Gör så här

1
Lägg en skiva skinka och två salviablad på varje schnitzel.
2
Stick in tandpetare genom skinkskivan och salviabladet för att fästa dem på köttet.
3
Krydda med salt och peppar.
4
Hetta upp 2-3 matskedar av smöret i en stor stekpanna. Lägg i schnitzlarna med skinksidan nedåt och stek dem på medelvärme i 2-3 minuter. Vänd och stek i två minuter på andra sidan. Du behöver nog steka i omgångar, lägg de färdigstekta schnitzlarna i en ugnsfast form så länge.
5
Lägg resten av smöret i pannan och låt puttra tills smöret blir nötbrunt. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt rivet citronskal och citronsaft.
6
Värm eventuellt schnitzlarna i ugnen på 170 grader i några minuter innan servering, kom ihåg att ta bort tandpetarna. Servera med en fräsch sallad och stekt potatis.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Gyros i pitabröd med tzatziki

  2. (1)

    Moussaka

  3. (1)

    Vitello tonnato – italiensk klassiker

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(3)

Pannbiff med lök

(4)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål