Kycklingkonfit – konfiterade kycklinglår

Av Lise Finckenhagen

(11)

Vad tycker du?

Kycklingkonfit – konfiterade kycklinglår

Kycklingkonfit – låren saltas, och ibland kryddas de, innan de stilla och lugnt kokas möra i fett. Tekniken kan enkelt överföras till andra råvaror, vare sig det är fråga om fisk eller kött, men tillagningstid och temperaturer varierar så klart.

Kycklingkonfit – konfiterade kycklinglår
Kycklingkonfit – konfiterade kycklinglår

Ingredienser

4 kycklinglår, gärna ekologiska
50 ggrovsalt
1 mskrivet citronskal
2 mskrosmarin, färsk
Matfett, ankfett
6 vitlöksklyftor, oskalade
rosmarin
timjan
svartpeppar, hel

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingkonfit – konfiterade kycklinglår