Kycklingkonfit – konfiterade kycklinglår

Av Lise Finckenhagen

(11)

Vad tycker du?

Kycklingkonfit – konfiterade kycklinglår

Kycklingkonfit – låren saltas, och ibland kryddas de, innan de stilla och lugnt kokas möra i fett. Tekniken kan enkelt överföras till andra råvaror, vare sig det är fråga om fisk eller kött, men tillagningstid och temperaturer varierar så klart.

Kycklingkonfit – konfiterade kycklinglår
Kycklingkonfit – konfiterade kycklinglår

Ingredienser

  • 4 kycklinglår, gärna ekologiska
  • 50 ggrovsalt
  • 1 mskrivet citronskal
  • 2 mskrosmarin, färsk
  • Matfett, ankfett
  • 6 vitlöksklyftor, oskalade
  • rosmarin
  • timjan
  • svartpeppar, hel

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingkonfit – konfiterade kycklinglår