Chokladmoussetårta med apelsin

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Chokladmoussetårta med apelsin

Chokladmoussetårta med härlig smak av apelsin. Den här tårtan passar bra att gör i förväg eftersom den kan serveras halvfrusen. Använd en springform som är cirka 20–22 cm i diameter.
Moussen ska stelna i kylen över natten.

Chokladmoussetårta med apelsin
Chokladmoussetårta med apelsin

Ingredienser

Mandelbotten

  • 100 gmandlar, malda
  • 100 gFlorsocker
  • 2 äggvitor
  • 50 gSocker, gärna råsocker

Chokladmousse

  • 200 gMörk choklad, finhackad
  • 2 ägg
  • 2 mskSocker
  • 1 apelsin, det rivna skalet
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2 mskapelsinlikör, kan uteslutas

Dekoration

  • Syltade apelsinskal, kan uteslutas
  • Mörk choklad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladmoussetårta med apelsin