Baka frallor – enkelt, billigt och gott

Av Godare

(235)

Vad tycker du?

Baka frallor – enkelt, billigt och gott

Bjud på nybakade, frasiga frallor till frukost, utflykt eller mellis.
Med bagaren Johan Sörbergs smarta recept kan du göra degen i förväg och grädda lagom tills macksuget sätter in. Det bästa av allt är att du slipper knåda, degen sköter sig själv.
Tid tillkommer för degen att vila och jäsa. 1 portion i receptet blir cirka 15–20 frallor.

Ingredienser

Baka med jäst

  • 500 gVatten, kallt
  • 600 gVetemjöl
  • 200 gDinkel, fullkorn
  • 8 gjäst, blå
  • 16 gSalt

Baka med surdeg

  • 500 gVatten, kallt
  • 550 gVetemjöl
  • 200 gDinkel, fullkorn
  • 200 gRågsurdeg
  • 20 gSalt
Nybakade frallor.
Nybakade frallor.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Baka frallor – enkelt, billigt och gott