Kycklingvingar med mangosås

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Kycklingvingar med mangosås

Saftiga kycklingvingar serverade med en söt mangosås är den ultimata plockmaten. Kycklingvingarna tillagas enkelt i ugnen och ingredienserna till såsen mixar du snabbt ihop med en stavmixer.

Kycklingvingar med mangosås.
Kycklingvingar med mangosås.

Ingredienser

  • 1 kgkycklingvingar, stora
  • 1 dlVetemjöl
  • 1 tskSalt
  • 1 tskVitlökspulver
  • 0,5 tskChilipulver
  • 0,5 tskPeppar
  • 1 mango, mogen
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 Lime
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 2 mskljus soja
  • Koriander, färsk eller persilja till servering
  • granatäppelkärnor, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingvingar med mangosås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.