Kycklingvingar med mangosås
Saftiga kycklingvingar serverade med en söt mangosås är den ultimata plockmaten. Kycklingvingarna tillagas enkelt i ugnen och ingredienserna till såsen mixar du snabbt ihop med en stavmixer.
Ingredienser
- 1 kgkycklingvingar, stora
- 1 dlVetemjöl
- 1 tskSalt
- 1 tskVitlökspulver
- 0,5 tskChilipulver
- 0,5 tskPeppar
- 1 mango, mogen
- 1 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1 Lime
- 0,5 dlfarinsocker
- 2 mskljus soja
- Koriander, färsk eller persilja till servering
- granatäppelkärnor, kan utelämnas
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.