Citronkaka med vallmofrön

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Citronkaka med vallmofrön

En citronkaka med vallmofrön som verkligen är en fröjd för ögat. Kakan är frisk och syrlig och i flera lager, men är inte så komplicerad som den kanske ser ut.

Till den här kakan behöver du två runda kakformar, som är cirka 18-20 centimeter i diameter.

Citronkaka med vallmofrön.
Citronkaka med vallmofrön.

Ingredienser

  • 40 gVallmofrö
  • 120 marsipan, minst 50 % mandel
  • 200 gSmör , rumstempererat
  • 200 gSocker
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 5 ägg, medelstora
  • 120 gVetemjöl
  • 80 gPotatismjöl
  • 2 tskBakpulver
  • 2 Citroner, saften

citronkräm

  • 1 dlcitronsaft, färskpressad
  • 1,5 dlSocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 mskMajsstärkelse
  • 3 mskSmör

Dekoration

  • 3 dlvispgrädde
  • Ätbara blommor, kan utelämnas
  • vallmofrön
  • myntablad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Citronkaka med vallmofrön