Citronkaka med vallmofrön
En citronkaka med vallmofrön som verkligen är en fröjd för ögat. Kakan är frisk och syrlig och i flera lager, men är inte så komplicerad som den kanske ser ut.
Till den här kakan behöver du två runda kakformar, som är cirka 18-20 centimeter i diameter.
Ingredienser
- 40 gVallmofrö
- 120 marsipan, minst 50 % mandel
- 200 gSmör , rumstempererat
- 200 gSocker
- 1 vaniljstång, fröna
- 5 ägg, medelstora
- 120 gVetemjöl
- 80 gPotatismjöl
- 2 tskBakpulver
- 2 Citroner, saften
citronkräm
- 1 dlcitronsaft, färskpressad
- 1,5 dlSocker
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 1 mskMajsstärkelse
- 3 mskSmör
Dekoration
- 3 dlvispgrädde
- vallmofrön
- myntablad