Citronkaka med vallmofrön

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Citronkaka med vallmofrön

En citronkaka med vallmofrön som verkligen är en fröjd för ögat. Kakan är frisk och syrlig och i flera lager, men är inte så komplicerad som den kanske ser ut.

Till den här kakan behöver du två runda kakformar, som är cirka 18-20 centimeter i diameter.

Citronkaka med vallmofrön.
Citronkaka med vallmofrön.

Ingredienser

40 gVallmofrö
120 marsipan, minst 50 % mandel
200 gSmör , rumstempererat
200 gSocker
1 vaniljstång, fröna
5 ägg, medelstora
120 gVetemjöl
80 gPotatismjöl
2 tskBakpulver
2 Citroner, saften

citronkräm

1 dlcitronsaft, färskpressad
1,5 dlSocker
2 ägg
2 äggulor
1 mskMajsstärkelse
3 mskSmör

Dekoration

3 dlvispgrädde
Ätbara blommor, kan utelämnas
vallmofrön
myntablad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Citronkaka med vallmofrön