Saftig skivad karré med honung, senap och nektarinsallad

Av Lise Finckenhagen

(8)

Vad tycker du?

Saftig skivad karré med honung, senap och nektarinsallad

Tjocka och saftiga skivor karré med söt honungs- och senapsglaze tillsammans med en enkel nektarinsallad går förvånansvärt snabbt att laga. Karrén kan också stekas på hög värme/grillas i grillpanna. Som extra tillbehör passar stekt potatis bra.

Skivad karré med honung, senap och nektarinsallad
Skivad karré med honung, senap och nektarinsallad

Ingredienser

4 skivorkarré, tjocka
4 vitlöksklyftor
2 mskDijonsenap, grov
2 mskHonung, flytande
3 nektariner
2 mozzarella, färsk
150 gRuccola
0,25 citron
Olivolja
Persilja , hackad
salt och malen peppar
Olja, till stekning
smör, till stekning

Gör så här

  1. Krydda karrén med salt och malen peppar. Krossa vitlöksklyftorna med bredsidan av kniven.
  2. Använd en stor stekpanna och stek karrén på hög värme, ca. fyra minuter på varje sida, lite beroende på skivornas tjocklek. Låt vitlöksklyftorna få steka med och lägg i en klick smör mot slutet av tillagningstiden.
  3. Rör ihop senap och honung. Sänk värmen på karrén och häll över blandningen. Låt det puttra några minuter på svag värme.
  4. Rensa och dela nektarinerna i jämna bitar eller smala båtar. Låt mozzarellan rinna av ordentligt innan du river den i jämna bitar.
  5. Lägg nektariner, mozzarella, sallad och hackad persilja i en skål. Ringla över citronsaft och en stråle olivolja. Krydda med salt och malen peppar och vänd ihop allt lätt.
  6. Servera karrén med nektarinsalladen och skyn från pannan.
  7. Tips: Karrén kan även stekas på hög värme/grillas i grillpanna. Som extra tillbehör passar stekt potatis bra.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saftig skivad karré med honung, senap och nektarinsallad