Äppelrosor med smördeg

Av Godare

(50)

Vad tycker du?

Äppelrosor med smördeg

Bjud på de allra sötaste äppelrosor omfamnade av spröd smördeg. Pudra dem lätt med florsocker för extra fin effekt. Tid tillkommer med två timmar för äppelskivorna att dra i vatten.

Ingredienser

2 äpplen
2 tskhushållsfärg, röd
250 gsmördeg, cirka
25 Smör , att smälta
1 mskSocker
1 mskKanel
vatten
Florsocker
Äppelrosor med smördeg
Äppelrosor med smördeg

Gör så här

  1. Skiva äpplena i tunna halvmåneformade skivor. Lägg dem i en skål och täck med vatten. Droppa hushållsfärg i vattnet och rör runt. Kör skivorna i mikron på full effekt i ca 3 minuter och låt sen dra i minst två timmar.
  2. Rulla ut smördeg och pensla med smält smör. Strö över kanel och socker och skär sen ca 3 cm breda remsor.
  3. Placera äppelskivorna omlott längs remsorna och rulla ihop till en ros. Ställ på en plåt och grädda i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
  4. Pudra de färdiga rosorna med florsocker innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Äppelrosor med smördeg