Nudelgryta med skaldjur

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Nudelgryta med skaldjur

Jjampong är en nudelsoppa som härstammar från det tidiga 1900-talets Kina. Numera är det en vanlig rätt i Korea – en grymt god gryta att laga till många. Färska udonnudlar får du tag på i asiatiska butiker och du kan variera skaldjuren lite som du vill. Men försök få tag på råa skaldjur, det blir mycket godare.

Recept ur boken ”Koreanska grytor” av Gustav Kyhlberg.

Koreansk nudelgryta med skaldjur
Koreansk nudelgryta med skaldjur

Ingredienser

  • 1 kgblåmusslor
  • 300 gbläckfisktuber , rensade och strimlade
  • 12 Stora räkor, tex tigerräkor
  • 1 dlMatolja
  • 5 mskgochugaru, koreanskt chilipulver
  • 4 vitlöksklyftor, rivna
  • 3 mskljus soja
  • 2 mskmirin
  • 5 dlvatten
  • 1 Gul lök, skivad
  • 4 pak choi, kvartade
  • 4 Salladslökar, i grova bitar
  • 400 gUdonnudlar, färska
  • ljus sojasås
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Nudelgryta med skaldjur