Frysta bär med varm vaniljsås

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Frysta bär med varm vaniljsås

Varma bär och glass är och förblir en klassiker. Men i det här receptet serveras det omvänt; frysta bär med varm vaniljsås. Resultatet blir ungefär detsamma som när de varma bären har smält glassen, men upplevelsen är helt annorlunda!

Frysta bär med vaniljsås, riven choklad och mynta.
Frysta bär med vaniljsås, riven choklad och mynta.

Ingredienser

  • blåbär, frysta
  • hallon, frysta
  • vit choklad, riven, kan utelämnas
  • Färsk mynta, kan utelämnas

Vaniljsås

  • 2,5 dlmjölk
  • 2,5 dlgrädde
  • 5 äggulor
  • 100 gSocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Frysta bär med varm vaniljsås