Dante Zia

Av Dante Zia

Dantes Zias bästa hemmapizza

Av Dante Zia

(166)

Vad tycker du?

Dantes Zias bästa hemmapizza

Här är två goda pizzor att göra hemma!

Kocken Dante Zias visar hur du gör degen och gör läckra toppings.

Tid tillkommer för degen att jäsa i kylskåpet i cirka 24 timmar.

Ingredienser

Pizzadeg

  • 500 gvetemjöl special , eller liknande
  • 20 gSalt
  • 4 gjäst
  • 300 gVatten

Tomatsås

  • 1 burkhela tomater
  • 15 bladbasilika
  • 1 tskSalt
  • 1 tskströsocker
  • Peppar, efter smak
  • 3 mskolivolja, plus att ringla över pizzan

Topping 1 parmaskinka

  • 2 mozzarella
  • prosciutto crudo, parmaskinka
  • tomatsås, enligt ovan

Topping 2 - Pizza Bianca med zucchini, kikärtor & krasse

  • 1 zucchini
  • 3 dlCrème fraiche
  • 2 mskVatten
  • citron
  • 0,5 dlkikärter
  • 1 askSmörgåskrasse
  • 2 mozzarella
  • parmesan
Två olika sorters pizzor.
Två olika sorters pizzor.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Dantes Zias bästa hemmapizza

Dante Zia

Dante Zia

Kocken Dante Zia är djupt rotad i den italienska matkulturen men är uppvuxen i Skåne. Han är en passionerad matlagare som älskar det italienska köket. De senaste åren har vi sett honom i TV i program som ”Sveriges Mästerkock", "Sommarlov" och "Weekend hos Zia". I sin Godare-serie ”Middag med Dante Zia” delar han med sig av sina favoritrecept.

Visa 6 recept