Dantes Zias bästa hemmapizza
Här är två goda pizzor att göra hemma!
Kocken Dante Zias visar hur du gör degen och gör läckra toppings.
Tid tillkommer för degen att jäsa i kylskåpet i cirka 24 timmar.
Ingredienser
Pizzadeg
- 500 gvetemjöl special , eller liknande
- 20 gSalt
- 4 gjäst
- 300 gVatten
Tomatsås
- 1 burkhela tomater
- 15 bladbasilika
- 1 tskSalt
- 1 tskströsocker
- Peppar, efter smak
- 3 mskolivolja, plus att ringla över pizzan
Topping 1 parmaskinka
- 2 mozzarella
- prosciutto crudo, parmaskinka
- tomatsås, enligt ovan
Topping 2 - Pizza Bianca med zucchini, kikärtor & krasse
- 1 zucchini
- 3 dlCrème fraiche
- 2 mskVatten
- citron
- 0,5 dlkikärter
- 1 askSmörgåskrasse
- 2 mozzarella
- parmesan
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Dante Zia
Kocken Dante Zia är djupt rotad i den italienska matkulturen men är uppvuxen i Skåne. Han är en passionerad matlagare som älskar det italienska köket. De senaste åren har vi sett honom i TV i program som ”Sveriges Mästerkock", "Sommarlov" och "Weekend hos Zia". I sin Godare-serie ”Middag med Dante Zia” delar han med sig av sina favoritrecept.
Visa 6 recept