Jimmy Guo

Av Jimmy Guo

Kinesiska dumplings

Av Jimmy Guo

(4)

Vad tycker du?

Kinesiska dumplings

Gör som Jimmy Guo och bjud på dumplings med två sorters fyllning! Välj antingen fläsk - och gräslöksfyllning eller en fyllning med spetskål och svamp.

– För mig finns inget som smakar så mycket barndom som dumplings. Jag föredrar att steka, men de här går lika bra att koka och ångas, säger han.

Recept ur serien ”Mamma & Jimmy Guo” på tv-kanalen Godare.

Ingredienser

Deg

  • 400 gvetemjöl
  • 220 mlhett vatten, 70 grader

Fläsk - och gräslöksfyllning

  • 400 gfläskfärs
  • 200 gkinesisk gräslök
  • 1 tskriven ingefära
  • 0,5 tskmald vitpeppar
  • 1 msksesamolja
  • 1 mskkinesisk ljus soja
  • 2 tsksocker
  • 0,5 tskMSG
  • 2 mskvatten
  • Salt

Vegetarisk fyllning

  • 1 morot
  • 200 gspetskål
  • 200 gsvamp, shiitake eller skogschampinjon
  • 2 Salladslökar
  • 2 stÄgg
  • 1 msksesamolja
  • 2 mskSoja
  • 1 mskOstronsås
  • 2 tsksocker
  • 1 tskriven ingefära
  • 0,5 tskmald vitpeppar
  • Salt
Kinesiska dumplings
Kinesiska dumplings

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kinesiska dumplings

Jimmy Guo

När Jimmy Guo lagar mat doftar köket av varma kryddor, ingefära och vitlök och umamin är ständigt närvarande i olika former

Visa 6 recept