Kinesiska dumplings
Gör som Jimmy Guo och bjud på dumplings med två sorters fyllning! Välj antingen fläsk - och gräslöksfyllning eller en fyllning med spetskål och svamp.
– För mig finns inget som smakar så mycket barndom som dumplings. Jag föredrar att steka, men de här går lika bra att koka och ångas, säger han.
Recept ur serien ”Mamma & Jimmy Guo” på tv-kanalen Godare.
Ingredienser
Deg
- 400 gvetemjöl
- 220 mlhett vatten, 70 grader
Fläsk - och gräslöksfyllning
- 400 gfläskfärs
- 200 gkinesisk gräslök
- 1 tskriven ingefära
- 0,5 tskmald vitpeppar
- 1 msksesamolja
- 1 mskkinesisk ljus soja
- 2 tsksocker
- 0,5 tskMSG
- 2 mskvatten
- Salt
Vegetarisk fyllning
- 1 morot
- 200 gspetskål
- 200 gsvamp, shiitake eller skogschampinjon
- 2 Salladslökar
- 2 stÄgg
- 1 msksesamolja
- 2 mskSoja
- 1 mskOstronsås
- 2 tsksocker
- 1 tskriven ingefära
- 0,5 tskmald vitpeppar
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jimmy Guo
När Jimmy Guo lagar mat doftar köket av varma kryddor, ingefära och vitlök och umamin är ständigt närvarande i olika former
Visa 6 recept