Snabbrimmad torsk med ägg och persilja

Av Godare

(20)

Vad tycker du?

Snabbrimmad torsk med ägg och persilja

Rimmad (det vill säga saltad) fisk blir smakrikare och mer fast i konsistensen än fisk som bara steks utan att rimmas först. Och det är jätteenkelt! Här serverar vi den med potatis, sås och hackat ägg. Det är en mild och len rätt som passar förvånansvärt många.

Recept ur boken ”Hej, hej vardagsmat!” av Sara Ask, Lisa Bjärbo och Louise Winblad.

Snabbrimmad torsk med ägg och persilja
Snabbrimmad torsk med ägg och persilja

Ingredienser

  • 400 gtorskfilé, eller annan vit fisk, gärna miljömärkt
  • 0,75 tsksalt
  • 1 tsksocker
  • potatisar, för 4 pers
  • 4 ägg
  • 1 mskolivolja
  • grönsaker, t ex tomater och gröna ärtor, färsk persilja

Sås

  • 2 mskMatfett, t ex raps- och smörblandning
  • 2 mskvetemjöl
  • 4 dlMjölk
  • 1 mskfiskfond
  • 1 mskvitpeppar
  • rivet citronskal
  • 2 mskgrädde, eller créme fraiche

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Snabbrimmad torsk med ägg och persilja