Krämig kycklingpasta

Av Lise Finckenhagen

(74)

Vad tycker du?

Krämig kycklingpasta

Det är något speciellt med en krämig kycklingpasta med bacon i en härligt gräddig sås. Ös på med parmesan och glöm inte det lilla knepet att använda lite av det kokande vattnet från pastan i såsen för extra fyllighet.

Krämig kycklingpasta
Krämig kycklingpasta

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer, eller kycklingbröst med skinn
  • 150 gbacon, eller lufttorkad skinka
  • 350 gtagliatelle
  • 1 msksmör
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 Schalottenlök, medelstor, finhackad
  • 3 dlgrädde
  • 2 dlvatten, kokvattnet från pastan
  • 1,5 dlparmesan, + extra till servering
  • 1 knippepersilja
  • salt och malen peppar
  • Olja, till stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämig kycklingpasta

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.