Krämig kycklingpasta
Det är något speciellt med en krämig kycklingpasta med bacon i en härligt gräddig sås. Ös på med parmesan och glöm inte det lilla knepet att använda lite av det kokande vattnet från pastan i såsen för extra fyllighet.
Ingredienser
- 3 kycklingfiléer, eller kycklingbröst med skinn
- 150 gbacon, eller lufttorkad skinka
- 350 gtagliatelle
- 1 msksmör
- 2 vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 Schalottenlök, medelstor, finhackad
- 3 dlgrädde
- 2 dlvatten, kokvattnet från pastan
- 1,5 dlparmesan, + extra till servering
- 1 knippepersilja
- salt och malen peppar
- Olja, till stekning
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.