Kefirplättar med rårörda jordgubbar
Nystekta plättar, favoritbären och en klick kall grädde – vilken dröm! Dessa är gjorda på kefir och serveras med rårörda jordgubbar och vispad gräddfil.
Ingredienser
- 5 ägg, stora
- 2 dlSocker, finkornigt
- 1 lkefir
- 600 gVetemjöl
- 2,5 tskBakpulver
- 0,25 tskSalt
- 5 msksmör, smält
Till servering
- socker
- gräddfil
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.