Kefirplättar med rårörda jordgubbar

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Kefirplättar med rårörda jordgubbar

Nystekta plättar, favoritbären och en klick kall grädde – vilken dröm! Dessa är gjorda på kefir och serveras med rårörda jordgubbar och vispad gräddfil.

Kefirplättar med rårörda jordgubbar och vispad gräddfil.
Kefirplättar med rårörda jordgubbar och vispad gräddfil.

Ingredienser

  • 5 ägg, stora
  • 2 dlSocker, finkornigt
  • 1 lkefir
  • 600 gVetemjöl
  • 2,5 tskBakpulver
  • 0,25 tskSalt
  • 5 msksmör, smält

Till servering

  • jordgubbar
  • socker
  • gräddfil

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kefirplättar med rårörda jordgubbar

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.