Kefirplättar med rårörda jordgubbar
Nystekta plättar, favoritbären och en klick kall grädde – vilken dröm! Dessa är gjorda på kefir och serveras med rårörda jordgubbar och vispad gräddfil.
Ingredienser
5 ägg, stora
2 dlSocker, finkornigt
1 lkefir
600 gVetemjöl
2,5 tskBakpulver
0,25 tskSalt
5 msksmör, smält
Till servering
socker
gräddfil
Gör så här
1
Vispa ägg och socker fluffigt.
2
Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör ner det torra och kefirmjölken växelvis i äggblandningen och blanda till sist i det smälta smöret.
3
Använd en bra stekpanna (med teflonbeläggning) och stek medelstora plättar på medelhög värme. Det är egentligen inte nödvändigt att använda särskilt mycket smör under stekningen, det är mer efter smak och behag. Vänd plättarna när ytan verkar fast och undersidan har en fin gyllene färg.
4
Rårörda jordgubbar: Rensa och mosa bären med en gaffel, strö över socker och rör om tills sockret löst sig. Söta sommarbär behöver inte så mycket socker, så smaka dig fram. Servera plättarna varma med rårörda jordgubbar och vispad gräddfil.