Hälleflundra med kokos och grön chili
En fin bit hälleflundra är perfekt till bowls och sushi. Här toppas fisken med en söt och fruktig ananas och en kryddig kokos- och grön chilidressing. Lite kokosmjölk i riset ger rätten en extra fyllig och tropisk smak.
Ingredienser
- 400 gHälleflundra, filé, skinn- och benfri
- 1 gurka, medelstor
- 250 gAnanas, rensad, färsk och mogen
- 3 Salladslökar
- vattenkrasse, eller babyleaf
- färsk koriander
- kokos, riven
- sesamfrön
Ris
- 5 dljasminris
- 1,5 dlKokosmjölk
- 1 tsksocker
- 0,5 tskSalt
- 6 dlvatten
Kokos och grön chilidressing
- 1 dlKokosmjölk
- 2 mskneutral olja
- 2 msksojasås
- 1 Lime, saften
- 1 tskrisvinäger
- 0,75 grön chili, rensad från frön och finhackad
- 1 vitlöksklyfta, liten, riven
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.