Hälleflundra med kokos och grön chili

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Hälleflundra med kokos och grön chili

En fin bit hälleflundra är perfekt till bowls och sushi. Här toppas fisken med en söt och fruktig ananas och en kryddig kokos- och grön chilidressing. Lite kokosmjölk i riset ger rätten en extra fyllig och tropisk smak.

Poké bowl med hälleflundra, kokos och grön chili.
Poké bowl med hälleflundra, kokos och grön chili.

Ingredienser

  • 400 gHälleflundra, filé, skinn- och benfri
  • 1 gurka, medelstor
  • 250 gAnanas, rensad, färsk och mogen
  • 3 Salladslökar
  • vattenkrasse, eller babyleaf
  • färsk koriander
  • kokos, riven
  • sesamfrön

Ris

  • 5 dljasminris
  • 1,5 dlKokosmjölk
  • 1 tsksocker
  • 0,5 tskSalt
  • 6 dlvatten

Kokos och grön chilidressing

  • 1 dlKokosmjölk
  • 2 mskneutral olja
  • 2 msksojasås
  • 1 Lime, saften
  • 1 tskrisvinäger
  • 0,75 grön chili, rensad från frön och finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, liten, riven
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hälleflundra med kokos och grön chili

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.