Hälleflundra med kokos och grön chili

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Hälleflundra med kokos och grön chili

En fin bit hälleflundra är perfekt till bowls och sushi. Här toppas fisken med en söt och fruktig ananas och en kryddig kokos- och grön chilidressing. Lite kokosmjölk i riset ger rätten en extra fyllig och tropisk smak.

Poké bowl med hälleflundra, kokos och grön chili.
Poké bowl med hälleflundra, kokos och grön chili.

Ingredienser

400 gHälleflundra, filé, skinn- och benfri
1 gurka, medelstor
250 gAnanas, rensad, färsk och mogen
3 Salladslökar
vattenkrasse, eller babyleaf
färsk koriander
kokos, riven
sesamfrön

Ris

5 dljasminris
1,5 dlKokosmjölk
1 tsksocker
0,5 tskSalt
6 dlvatten

Kokos och grön chilidressing

1 dlKokosmjölk
2 mskneutral olja
2 msksojasås
1 Lime, saften
1 tskrisvinäger
0,75 grön chili, rensad från frön och finhackad
1 vitlöksklyfta, liten, riven
Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hälleflundra med kokos och grön chili