Av Markiz Tainton

Citrussallad med kokos och grillad kyckling

Av Markiz Tainton

Rostade kokosflingor passar otroligt bra i en sallad. Här i sällskap av grillad kyckling och friska citrusfrukter.

Dressingen får en frisk och fräsch smak av lime och mynta och lagom sötma av honungen. En riktig all around-dressing som passar till många olika salladsvarianter.

ANGELICA ZANDER

Ingredienser

Ingredienser

2 dl
Riven kokos
2 dl
cashewnötter
1
pomelo
2
apelsiner
2
grapefrukter
1
limefrukt, zest
1
rödlök, fint hackad
10
körsbärstomater
1 knippe
koriander, färsk

Dressing

2
limefrukter, saften
2 msk
Honung
4 msk
olivolja
3 dl
creme fraiche
3 msk
mynta
800 g
Kyckling, eller halloumi (grillad till servering)

Gör så här

1
Rosta kokosflingor och cashewnötter i en torr stekpanna på låg värme. Rör om då och då. Flingorna och nötterna ska bli gyllenbruna. Låt sedan vila på ett fat.
2
Skala pomelo, apelsinerna och grapefrukten med kniv och skär bort alla vita hinnor.
3
Skiva och skär citrusfrukterna i olika former och lägg i en stor bunke och tillsätt resterande ingredienser och blanda allt.
4
Dressing och servering: Vispa ihop dressingen och häll över salladen. Blanda ordentligt och servera med grillad kyckling eller halloumi.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Sallad
    4. Lunch
decoration divider

Kyckling

Visa alla

Helstekt kyckling med vitlök och timjan

Fuskramen med kyckling och chiliolja 

Yakitori – grillade kycklingspett

Thaikyckling med vitlök