Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Citrussallad med kokos och grillad kyckling

Av Markiz Tainton

(2)

Vad tycker du?

Citrussallad med kokos och grillad kyckling

Rostade kokosflingor passar otroligt bra i en sallad. Här i sällskap av grillad kyckling och friska citrusfrukter.

Dressingen får en frisk och fräsch smak av lime och mynta och lagom sötma av honungen. En riktig all around-dressing som passar till många olika salladsvarianter.

ANGELICA ZANDER
ANGELICA ZANDER

Ingredienser

2 dlRiven kokos
2 dlcashewnötter
1 pomelo
2 apelsiner
2 grapefrukter
1 limefrukt, zest
1 rödlök, fint hackad
10 körsbärstomater
1 knippekoriander, färsk

Dressing

2 limefrukter, saften
2 mskHonung
4 mskolivolja
3 dlcreme fraiche
3 mskmynta
800 gKyckling, eller halloumi (grillad till servering)

Gör så här

1
Rosta kokosflingor och cashewnötter i en torr stekpanna på låg värme. Rör om då och då. Flingorna och nötterna ska bli gyllenbruna. Låt sedan vila på ett fat.
2
Skala pomelo, apelsinerna och grapefrukten med kniv och skär bort alla vita hinnor.
3
Skiva och skär citrusfrukterna i olika former och lägg i en stor bunke och tillsätt resterande ingredienser och blanda allt.
4
Dressing och servering: Vispa ihop dressingen och häll över salladen. Blanda ordentligt och servera med grillad kyckling eller halloumi.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Citrussallad med kokos och grillad kyckling