Blåmusselsoppa med basilika

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Blåmusselsoppa med basilika

En luftig och krämig musselsoppa med vitt vin, grädde och basilika. Perfekt att bjuda på till förrätt, eller som middag om du gör en större portion.

Blåmusselsoppa med basilika

Ingredienser

1 kgmusslor
3 vitlöksklyftor
2 Schalottenlökar
1,5 dltorrt vitt vin
2 mskolivolja
1,5 dlgrädde
2 msksmör
1 nävebasilikablad
Salt
nymalen svartpeppar
Dill , till garnering
Salladslök, till garnering
Bröd, till servering

Gör så här

1
Skölj musslorna ordentligt i rinnande kallt vatten. Släng skadade skal, och skal som inte stänger sig om du "knackar" på dem.
2
Finhacka och fräs lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull. Tillsätt musslor och vitt vin. Lägg på lock och ånga tills skalen öppnar sig. Släng alla skal som inte öppnat sig.
3
Sila ner fonden i en ny kastrull och ta ut köttet ur musslorna. Spara några hela till dekoration.
4
Tillsätt grädde i fonden och låt koka upp. Vispa i smör och grovhackad basilika och kör soppan med stavmixer tills den skummar ordentligt. Krydda med salt och peppar.
5
Blanda i musslorna och soppan är klar att serveras. Garnera med dill, salladslök och ett par hela musslor i skal.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Spaghetti med musslor

  2. (1)

    Fisksoppa med fänkål

  3. (22)

    Ölkokta musslor med kaprismajonnäs och citronpotatis

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Skaldjur

Soppa

Visa alla
(1)

Kryddig nudelsoppa

(1)

Krämig musselsoppa med tomat

(1)

Jordärtskockssoppa

(1)

Gulaschsoppa på termos