Jordgubbssaft

Av Godare

Jordgubbssaft är kanske världens godaste saft. Testa att göra din egen, det är hur enkelt som helst. Jordgubbssaft är perfekt att servera på kalaset eller eftermiddagsfikat. En portion motsvarar cirka två liter.

Ingredienser

Ingredienser

4 l
Jordgubbar, ca 2 kg
8 dl
Vatten
12 dl
Socker
2 krm
natriumbensoat, kan uteslutas, dock blir hållbarheten kortare

Gör så här

1
Rensa jordgubbarna och lägg i en kastrull.
2
Tillsätt vattnet och låt koka upp.
3
Låt koka i ca 10 min. Tryck bären med en sked på kastrullens kanter så all saft rinner ur bären.
4
Häll bärmassan genom en silduk eller ett rent tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och rinna av i cirka 30 minuter.
5
Häll tillbaka saften i den rengjorda kastrullen. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig helt.
6
Ta kastrullen åt sidan och skumma tills saften är helt klar. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i konserveringsmedlet. Blanda ner konserveringsmedlet i saften.
7
Häll upp på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna.
8
Förvara saften svalt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Jordgubbar
decoration divider