Lammbullar med tomatsås

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Lammbullar med tomatsås

Goda och vitlöksdoftande lammbullar i en krämig tomatsås. Här serveras lammbullarna med en smakrik bulgursallad med granatäpplekärnor, hackad persilja, lite mynta, olivolja och några droppar citronsaft.

Lammbullar med tomatsås
Lammbullar med tomatsås

Ingredienser

  • 500 gLammfärs
  • 1 mskIngefära, finriven
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,75 tskSpiskummin, krossad
  • 0,75 tskkorianderfrön, krossade
  • 0,5 dlKoriander, färsk och hackad
  • 0,5 dlBladpersilja, hackad
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar, mald
  • smör och/eller olja, för stekning

Sås

  • 1 Schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tskGaram masala
  • 1 burkkrossade tomater
  • 2 dlgrädde
  • Koriander, färsk
  • rödlök, finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lammbullar med tomatsås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.