Lammbullar med tomatsås

Av Lise Finckenhagen

Goda och vitlöksdoftande lammbullar i en krämig tomatsås. Här serveras lammbullarna med en enkel bulgursallad med granatäpplekärnor, hackad persilja, lite mynta, olivolja och några droppar citronsaft.

Lammbullar med tomatsås

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Lammfärs
1 msk
Ingefära, finriven
2
vitlöksklyftor, finhackade
0.75 tsk
Spiskummin, krossad
0.75 tsk
korianderfrön, krossade
0.5 dl
Koriander, färsk och hackad
0.5 dl
Bladpersilja, hackad
1
ägg
Salt
Peppar, mald
smör och/eller olja, för stekning

Sås

1
Schalottenlök, finhackad
2
vitlöksklyftor
2 tsk
Garam masala
1 burk
krossade tomater
2 dl
grädde
Koriander, färsk
rödlök, finhackad

Gör så här

1
Blanda ihop alla ingredienser till lammbollarna. Krydda färsen med salt och peppar. Stek en på prov och justera smaken efter behov.
2
Forma färsen till valnötsstora bollar och bryn dem i en stor stekpanna. Ta bollarna ur pannan så länge. Diska inte ur stekpannan, men slå ur lite av fettet om det behövs.
3
Fräs sedan schalottenlök och vitlök i stekpannan. Tillsätt garam masala och krossade tomater. Låt såsen puttra i fem minuter. Tillsätt grädde, lite salt och peppar, låt såsen sjuda i ytterligare fem minuter.
4
Kör såsen jämnt med en stavmixer och lägg ner bullarna i såsen. Låt lammbullarna dra i såsen i tio minuter, eller tills bullarna är genomstekta.
5
Strö över grovhackad koriander och finhackad rödlök.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lammfrikassé

  2. Kockens guide till rätt köttfärs

  3. Mustig biffgryta med öl

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Middagstips
    4. Köttfärs
    5. Lamm
decoration divider

Kött

Visa alla

Gratinerad köttbullsmacka

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Kryddrökt fläskfilé

Fläskfilé i sötsur sås