”Rosini” med jordgubbar

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

”Rosini” med jordgubbar

Cocktailen ”Bellini” görs traditionellt på mousserande vin och vit persika, men den kan även varieras med andra puréer. När man gör en "Bellini" med jordgubbspuré istället för persikopuré kallas drinken för ”Rosini”.

”Bellini” med jordgubbar
”Bellini” med jordgubbar

Ingredienser

1 flaskamousserande vin
200 gJordgubbar, färska eller frysta
socker, eller jordgubbssirap

Gör så här

1
Rensa och purea jordgubbarna (med stavmixer eller i snabbmixer), tillsammans med ett par matskedar socker eller jordgubbssirap. Gnid purén genom en sil för att få bort fröna.
2
Fördela jordgubbspurén i glasen och fyll på med kall prosecco.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

”Rosini” med jordgubbar

Ämnen