Rödbetsgravad lax – så lyckas du

Av Godare

Vad tycker du?

Rödbetsgravad lax – så lyckas du

(69)

Gravad lax – kocken Mattias Larsson tipsar om hur du gravar laxen själv så den inte bara blir supergod utan väldigt snygg också med hjälp av rivna rödbetor.

Ingredienser

Ingredienser

100 g
rödbetor, rivna
0.5 dl
Socker
0.5 dl
Salt
1 kg
laxfilé, med skinn

Gör så här

1
Använd alltid lax som legat i frysen minst två dygn innan den gravas. Skala och riv rödbetorna grovt, använd gärna plasthandskar så slipper du röda fingrar. Lägg rivet i en bunke och tillsätt socker och salt. Blanda runt.
2
Ta fram laxfilén och lägg på rödbetsrivet.
3
Plasta in och ställ i kylen två dygn.
4
Ta fram laxen och skrapa bort rödbetsrivet och rödbetssaften. Lägg laxen på en skärbräda och skär fina skivor med en lång supervass kniv. Dra kniven fram och tillbaka i långa tag så får du snygga skivor.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så gör du perfekta julköttbullar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
decoration divider

Lax

Visa alla

Ceviche med lax och avokado

Laxspett med koriandersås

Laxspett med jordnötssås

Avokadomacka med kallrökt lax