Veckans matfynd: Torsk med räkor

Av Felix Björklund

(16)

Vad tycker du?

Veckans matfynd: Torsk med räkor

Torsk med räkor – funderar du på vad du ska äta i veckan? Testa veckans matfynd, enkel men med finess. En torskgryta med räkor. Den här veckan bjuder vi på en torskgryta med räkor. Enkelt tillagad men härligt lyxigt. Receptet är hämtat från marsnumret av Aftonbladet Mat&Vin.

Ingredienser

400 gTorsk, färsk eller fryst
1 Gul lök
4 klyftor vitlök
1 äpple
0,5 dlRapsolja, eller majsolja
1 TärningFiskbuljong
1 paketPasserade tomater, 500 g
0,5 dlVatten
1 tskBasilika
200 gRäkor, skalade, med skal

Gör så här

1
Skär torsken i kuber eller bitar, 4–5 cm stora.
2
Finhacka lök och vitlök. Skala äpplet och skär i små tärningar.
3
Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs lök, vitlök och äppletärningar 5–6 minuter. Smula i buljongtärningen och späd på med de passerade tomaterna och vatten.
4
Låt såsen puttra under lock på svag värme 12–15 minuter. Tillsätt salt och basilika och låt puttra ytterligare några minuter.
5
Lägg i torskbitarna och låt de koka med i cirka 5 minuter, tills fiskköttet är helt vitt.
6
Under tiden grytan puttrar, skala räkorna. Ta grytan av värmen och tillsätt de skalade räkorna, rör om och servera. Gärna med färsk tagliatelle eller annan färsk pasta.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2849)

    ”Det är grymt gott och lätt”

  1. Ämnen

    1. Recept