Fläskfilé med äpple och rosmarin

Av Godare

Vad tycker du?

Fläskfilé med äpple och rosmarin

(120)

Fläskfilé med äpple och rosmarin är en klassisk smakkombination. Sötman från äpplena matchar fläskfiléns sälta på ett väldigt fint sätt. Fläskytterfilé fungerar lika bra som fläskfilé till det här receptet. Servera gärna med blomkålsmos eller potatismos.

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Fläskfilé
1 msk
smör, att steka i
Olja, en skvätt att steka i
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar, mald
1 msk
smör
rödlök
4
äpplen, små av en fast sort
0.5 kruka
färsk rosmarin
1 msk
Honung, flytande

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna mellan bakplåtspapper och banka ut dem lite lätt.
2
Hetta upp en panna med smör och lite olja och stek skivorna gyllenbruna på varje sida. Salta och peppra. Sänk värmen och låt köttet gå färdigt några minuter till. Ställ åt sidan.
3
Skala och finhacka löken. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Repa rosmarinkvistarna och hacka bladen fint. Hetta en klick smör i stekpannan och fräs lök och äpple i ca 2 minuter. Tillsätt hackad rosmarin och ringla över honungen. Lägg i köttet och blanda runt försiktigt.
4
Servera med potatismos, kokt potatis eller blomkålsmos och en god sallad.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Festlig fläskfilégryta

  2. Kålpudding à la Tareq Taylor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Fläskfilé
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås