Fläskfilé med äpple och rosmarin
Fläskfilé med äpple och rosmarin är en klassisk smakkombination. Sötman från äpplena matchar fläskfiléns sälta på ett väldigt fint sätt. Fläskytterfilé fungerar lika bra som fläskfilé till det här receptet. Servera gärna med blomkålsmos eller potatismos.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
Fläskfilé
1 msk
smör, att steka i
Olja, en skvätt att steka i
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar, mald
1 msk
smör
rödlök
4
äpplen, små av en fast sort
0.5 kruka
färsk rosmarin
1 msk
Honung, flytande
Gör så här
1
Putsa fläskfilén och skär den i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna mellan bakplåtspapper och banka ut dem lite lätt.
2
Hetta upp en panna med smör och lite olja och stek skivorna gyllenbruna på varje sida. Salta och peppra. Sänk värmen och låt köttet gå färdigt några minuter till. Ställ åt sidan.
3
Skala och finhacka löken. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Repa rosmarinkvistarna och hacka bladen fint. Hetta en klick smör i stekpannan och fräs lök och äpple i ca 2 minuter. Tillsätt hackad rosmarin och ringla över honungen. Lägg i köttet och blanda runt försiktigt.
4
Servera med potatismos, kokt potatis eller blomkålsmos och en god sallad.