Biff Rydberg med senapskräm
Biff Rydberg med senapskräm. Krispig, stekt potatis, möra, goda köttbitar och en krämig senapssås till eller så serverar du med en äggula och en klick senap.
Ingredienser
Senapskräm
2 msk
Senapspulver
2.5 dl
vispgrädde
2 msk
strösocker
1 msk
Dijonsenap
2 msk
pepparrot, färskriven
0.5 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar, malen
Biff Rydberg
8
potatisar , stora
600 g
Ryggbiff, eller oxfilé
3
lökar, gula
0.5 kruka
persilja
5 msk
Smör
3 msk
olja
Salt och vitpeppar
Gör så här
1
Rör ihop senapskrämen och låt den stå och dra smak.
2
Skala och skär potatis och kött i cirka 1 centimeter stora tärningar. Skölj bort stärkelsen på potatisen under kallt vatten så fastnar den inte lika lätt i stekpannan.
3
Skala och finhacka lök och hacka persiljan fint.
4
Smält lite av smöret och häll i lite olja i stekpannan och stek potatisen gyllenbrun i omgångar, inte för mycket åt gången.
5
Stek löken i smör tills den blivit mjuk och börjar få lite färg. Salta och peppra.
6
Höj värmen i stekpannan och klicka i smör och lite olja. Salta och peppra köttet och stek det på medelhög värme. Inte allt på en gång då blir pannan kall och köttet kokar i stället. Köttet ska brynas men vara lite rosa i mitten.
7
Servera med senapskräm eller en äggula och en klick senap. Strö över persilja.