Gravad morot

Av Godare

(76)

Vad tycker du?

Gravad morot

Första gången vegobloggaren Gustav Johansson åt gravad morot blev han helt paff.

– Att det faktiskt kunde vara så bra och likt gravlax var helt fascinerande, säger han.

Tänk på att det här receptet tar totalt 2 dagar.

Recept från kokboken ”Vegansk husmanskost” av Gustav Johansson, Bonnier fakta.

Gravad morot.
Gravad morot.

Ingredienser

6 Morötter, stora
3 dlgrovsalt
2 mskÄttiksprit, 12 %
4 mskströsocker
1 dlhett vatten
1 tskLiquid smoke
1 bladnorialger
1,5 tsksenapsfrön
1 lagerblad

Hovmästersås

2 mskgrov skånsk senap
1 mskDijonsenap
2 mskströsocker
2 mskrödvinsvinäger, (vitvinsvinäger fungerar också!)
1 dlRapsolja
0,5 dlHackad dill
salt och vitpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gravad morot