Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Köttfärslimpa är given husmanskost. Här är den smaksatt med både viltkryddor, chèvre, russin och hasselnötter. Servera med rostad potatis och rödbetor.

– Det är roligt att blanda smaker från olika länder, tycker Kristina Eriksson som skrivit boken ”Husmanskost”.

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre .

Ingredienser

1 skivorformbröd
1 dlmjölk
0,5 stLök, gul
5 enbär
500 gBlandfärs
1 ägg
1 tskpaprikapulver
1 tskmald koriander
1 mskfärsk timjan, finhackad
0,5 mskfärsk rosmarin, finhackad
1 tskSalt
75 gchèvre, bredbar
0,5 dlhasselnötter, grovt hackade
0,5 dlrussin, ljusa

Rostad potatis och rödbetor

400 grödbetor
8 potatisar
salt och olivolja
1 mskrödvinsvinäger
3 mskolivolja
1 msktimjan, finhackad
0,5 mskrosmarin, finhackad

Gör så här

1
Börja med potatisen och rödbe - torna. Tvätta rödbetorna (de ska inte skalas) och koka dem i lättsaltat vatten, det tar cirka 1 timma. Häll av vattnet och ställ rödbetorna åt sidan. Skala potatisen och koka den tills den är mjuk, det tar cirka 25 minuter.
2
Smula brödskivan i en bunke. Tillsätt mjölken och låt det dra i 10 minuter.
3
Hacka löken fint. Stöt enbären i en mortel. Tillsätt lök, enbär, blandfärs, ägg, paprikapulver, koriander, timjan, rosmarin och salt till bunken och blanda ihop till en slät smet.
4
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång form. Bred ut smeten i formen och gör en djup skåra längs med hela limpan. Lägg i klickar med chèvre, hasselnötter och russin, täck skåran med köttfärssmet.
5
Stek köttfärslimpan i mitten av ugnen i 200 grader i 25–30 minuter. Sätt formen högre upp i ugnen mot slutet så att köttfärslimpan får fin färg.
6
Dela potatisen och rödbetorna i stora bitar och lägg dem i en stor smord ugnsform och ringla över lite olivolja. Gratinera i 250 grader tills de får fin färg, det tar 10–15 minuter.
7
Dela potatisen och rödbetorna i stora bitar och lägg dem i en stor smord ugnsform och ringla över lite olivolja. Gratinera i 250 grader tills de får fin färg, det tar 10–15 minuter.
8
Blanda rödvinsvinäger, olivolja, timjan, rosmarin och salt i en skål. Häll blandningen över de varma rotfrukterna. Garnera med rosmarin och timjan.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

  2. (1)

    Boeuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Husmanskost
    4. Köttfärs

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(3)

Pannbiff med lök

(4)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål