Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor
Smöriga kokta bönor, grönsaker och krämig färskost blandas i den här supersnabba squashpannan. Ställ fram hela grytan direkt på bordet och ät med bröd och goda oliver.
Recept av Maria Zihammou, ”Vego med 5 ingredienser”.
Ingredienser
Ingredienser
2
squash, medelstora
400 g
vita bönor, förkokta
2 msk
Ricotta
3 msk
Bladpersilja, finhackad
1
citron, helst ekologisk
Basvaror
1
Gul lök
1
vitlöksklyfta
Olivolja
Flingsalt
svartpeppar
Gör så här
1
Dela squashen på mitten i två delar och skär i tunna skivor på längden. Skala och skiva löken i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Häll ner bönorna i ett durkslag och skölj med kallt vatten, låt bönorna rinna av ordentligt.
2
Hetta upp en rejäl stekpanna med lite olja och tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken fått lite färg och tillsätt squashen. Fräs i några minuter på hög värme tills den fått lite färg och börjat mjukna. Tillsätt väl avrunna bönor och krydda med salt och peppar. Blanda och låt allt bli varmt.
3
Toppa med ricotta och finhackad persilja. Riv över citronskal med ett zestjärn, se till att inte få med det vita skalet som smakar beskt och pressa ner citronsaft. Tips! Dressa gärna med en riktigt god olivolja vid bordet. Ät till bulgur, nybakat surdegsbröd eller nykokt pasta.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen