Ädelostsås – enkel sås perfekt till pasta

Av Godare

Vad tycker du?

Ädelostsås – enkel sås perfekt till pasta

(2)

Ädelostsås – har du en bit ädelost och grädde hemma är det enkelt att svänga ihop en god sås till pastan. Är grädden slut kan du göra en bechamelsås i stället och smaksätta med ädelost.

Ädelostsås på pastan är jättegott.

Ingredienser

Ingredienser

1 msk
smör
200 g
Ädelost
2.5 dl
grädde
1.5 dl
Vatten
1
vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
1 tsk
maizena

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Smula i ädelosten och låt den smälta under omrörning. Spara gärna lite ost att smula över maten sedan.
2
Häll i grädde och vatten och låt allt sjuda några minuter, rör om så det inte bränner fast.
3
Pressa i vitlöksklyftan och smaka av med salt och peppar
4
Är såsen för tunn kan du antingen skeda i lite pastavatten, stärkelsen i vattnet gör såsen tjockare. Eller så rör du ut lite maizena i vatten och blandar ner i såsen som du låter koka upp, Tillsätt mer maizena om det behövs men blanda alltid ut den i vatten först annars kan det bli klumpar. Låt såsen alltid koka upp, det är först då som den tjocknar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Gräddsås – snabb och väldigt god

  2. Så gör du världens godaste lasagne

  3. Tzatziki – enkel och god gurksås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Såser
decoration divider

Pasta

Visa alla

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana

Pasta med kryddig chorizo