Fyllda fikon med valnötter och mörk choklad

Av Godare

Vad tycker du?

Fyllda fikon med valnötter och mörk choklad

(3)

Det här godiset ser lyxigt ut, men är barnsligt enkelt att göra. Du fyller helt enkelt fikon med olika godsaker. Funkar lika bra som mellis-bit som vid festligare tillfällen till ett glas bubbel. Recept av Agnes Gällhagen.

Fyll fikonen med mandelsmör och nötter.

Ingredienser

Ingredienser

10
fikon, torkade, ekologiska
40 g
Mörk choklad, cirka
5 msk
rostat mandelsmör, cirka
valnötter
Flingsalt

Gör så här

1
Skär bort den hårda toppen på fikonen. Skär ett snitt igenom fikonen så att du kan öppna upp dem ordentligt men att det ändå håller ihop.
2
Arrangera fikonen på ett stort fat. Fyll varje fikon med ca 1/2 msk mandelsmör eller så mycket du får plats med. Ju mer desto bättre. Tryck ner en valnöt eller två.
3
Smält chokladen över vattenbad. Ringla rikligt med choklad över fikonen.
4
Avsluta med ett regn av flingsalt (krossa gärna flingorna i handen).
5
Ät så många du orkar, och förvara resten i kylskåp.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Veganskt julgodis – det här kan vara julens godaste

  2. Vegansk kola med pepparkakssmak

  3. Chokladdoppade praliner med mörk rom

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept
    3. Godis
decoration divider

Veganska recept

Visa alla

Röd linscurry med kokos

Exotisk passionsglass

Spännande nyheter på veganhyllan

Majs i kokosmjölk från Tanzania