Fyllda fikon med valnötter och mörk choklad
Det här godiset ser lyxigt ut, men är barnsligt enkelt att göra. Du fyller helt enkelt fikon med olika godsaker. Funkar lika bra som mellis-bit som vid festligare tillfällen till ett glas bubbel. Recept av Agnes Gällhagen.
Ingredienser
Ingredienser
10
fikon, torkade, ekologiska
40 g
Mörk choklad, cirka
5 msk
rostat mandelsmör, cirka
valnötter
Flingsalt
Gör så här
1
Skär bort den hårda toppen på fikonen. Skär ett snitt igenom fikonen så att du kan öppna upp dem ordentligt men att det ändå håller ihop.
2
Arrangera fikonen på ett stort fat. Fyll varje fikon med ca 1/2 msk mandelsmör eller så mycket du får plats med. Ju mer desto bättre. Tryck ner en valnöt eller två.
3
Smält chokladen över vattenbad. Ringla rikligt med choklad över fikonen.
4
Avsluta med ett regn av flingsalt (krossa gärna flingorna i handen).
5
Ät så många du orkar, och förvara resten i kylskåp.