Varma smörgåsar med köttfärs

Av Godare

Vad tycker du?

Varma smörgåsar med köttfärs

(228)

Varma mackor är enkelt att förbereda och med en matig sallad vid sidan av får du en komplett vardagsmiddag i ett nafs. Dela och toppa en ciabatta med köttfärsen och skivad färsk chili. Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg kokbok ”Al dente”.

Varma smörgåsar med köttfärs

Ingredienser

Ingredienser

4
ciabatta
0.5
rödlök
0.5
röd chili, kan uteslutas
2 msk
olio extra vergine d’oliva
Salt och svartpeppar
500 g
köttfärs
2
vitlöksklyftor

Haricots verts

500 g
Haricots verts
3 msk
svarta oliver
2
vitlöksklyftor
0.5
röd chili, färsk
2 msk
olio extra vergine d’oliva
0.5 kruka
basilika

Gör så här

1
Sätt ugnen på 220 grader. Halvera bröden.
2
Skala och skär löken i tunna skivor. Hacka eventuellt chilin om du gillar lite hetta. Lägg dem i en skål, häll på olivolja och salta och peppra.
3
Blanda köttfärsen med pressad vitlök, salt och peppar. Fördela köttet på brödskivorna och toppa sedan med löken (häll även på oljan). Grädda mackorna i 8–10 minuter.
4
Koka under tiden haricots verts i saltat vatten. Kärna ur oliverna och grovhacka dem. Finhacka vitlök och chili.
5
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs vitlök och chili utan att de tar färg. Häll i oliverna och de kokta grönsakerna och rör om (det gör inget om några av haricots vertsen mosas sönder lätt).
6
Servera grönsakerna rikligt med färsk basilika och de varma mackorna.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lammkotletterna med myntapesto

  2. Sätt smak på laxen med citrus

  3. Pasta med smak av pistage

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Köttfärs
    3. Mackor
decoration divider

Köttfärs

Visa alla

Asiatisk nudelsallad med köttfärs

Fyllda pastarullar

Makaronigratäng

Lammbullar med tomatsås