Matmuffins med bacon och ost

Av Godare

Vad tycker du?

Matmuffins med bacon och ost

(54)

Muffins behöver inte bara vara söta. De här med bacon och ost är matiga och passar perfekt till brunchen, soppan eller att packa med på picknicken.

Matmuffins – salt och gott.

Ingredienser

Ingredienser

150 g
Bacon
0.5
Gul lök, finhackad
2.5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
50 g
Smör
3 dl
riven lagrad ost, t ex präst
2 dl
gräddfil
1
Salladslök

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Strimla baconet och stek det knaprigt. Lägg det på hushållspapper och låt rinna av.
3
Finhacka löken och fräs i baconfettet utan att den tar färg.
4
Blanda mjöl och bakpulver. Nyp ihop med smöret.
5
Riv osten och tillsätt ost, gräddfil, bacon och lök i smeten. Blanda om.
6
Klicka ut smeten i muffinsformar.
7
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått fin färg.
8
Skiva salladslöken och sprinkla över, servera.
9
Tips: Gör den vegetarisk och fyll den istället med goda grönsaker.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Muffins – enkelt och snabbt recept

  2. Kycklingsoppa – enkelt, gott och värmande

  3. Äggröra med cheddar och avokado

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Mjuka kakor
    4. Bakverk
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis