Tonfisklasagne med krämig ostsås

Av Godare

Vad tycker du?

Tonfisklasagne med krämig ostsås

(22)

Testa laga en tonfisklasagne med krämig ostsås på cream cheese, parmesan och mozzarella i stället för bechamel. Tonfisken matchas fint av syrlig citron, kryddigt fänkålsfrö, vitlök och söt tomat.
Recept ur Jenny Dambergs kokbok ”Den nya skåpmaten”.

Tonfisklasagne

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Passerade tomater
200 g
cream cheese, eller ricotta
0.5 dl
Vatten, eller mjölk
12
lasagneplattor
2 burkar
tonfisk, (à 185 g)
4 tsk
vitlök, finhackad eller vitlökspasta
2 krm
Fänkålsfrö, malt/mortlat
1
citron, det rivna skalet
4
citronklyftor, fileade och skivade
125 g
mozzarella, gärna buffel
75 g
riven parmesanost
Olivolja
Salt och svartpeppar

Till servering

färsk basilika

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka vitlöken. Mortla fänkålsfröna i det fall du har hela. Riv citronskalet med zestjärn och dela citronen i två. Skär ut fyra filéer och hacka dem. Häll av tonfisken. Fräs citronskal, citronklyftor, fänkålsfrö och vitlök i olivolja. Rör sedan ner tomatsås och tonfisk. Salta, peppra. Låt bli genomvarmt.
2
Riv parmesan fint och dela mozzarellan i bitar. Rör cream cheese (eller ricotta) med en skvätt vatten eller mjölk till konsistensen av en tjock sås. Rör i parmesanen samt mozzarellan.
3
Bottna en ugnsform med lasagneplattor, därefter en tredjedel av tonfisksåsen, ostsås, och så vidare. Överst lasagneplattor, toppade med ost. Kör in i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt stå någon minut innan servering. Riv över lite färska basilikablad.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kimchipannkakor – koreansk snabbmat

  2. Linstapenade med krämig och fyllig smak

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lasagne
decoration divider

Lasagne

Visa alla

Vegetarisk lasagne med aubergine

Fyllda pastarullar

Moussaka

Svamplasagne med frasig salvia