Tonfisklasagne med krämig ostsås
Testa laga en tonfisklasagne med krämig ostsås på cream cheese, parmesan och mozzarella i stället för bechamel. Tonfisken matchas fint av syrlig citron, kryddigt fänkålsfrö, vitlök och söt tomat.
Recept ur Jenny Dambergs kokbok ”Den nya skåpmaten”.
Ingredienser
- 500 gPasserade tomater
- 200 gcream cheese, eller ricotta
- 0,5 dlVatten, eller mjölk
- 12 lasagneplattor
- 2 burkartonfisk, (à 185 g)
- 4 tskvitlök, finhackad eller vitlökspasta
- 2 krmFänkålsfrö, malt/mortlat
- 1 citron, det rivna skalet
- 4 citronklyftor, fileade och skivade
- 125 gmozzarella, gärna buffel
- 75 griven parmesanost
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
Till servering
- färsk basilika