Vego-bowl med marinerad vattenmelon
Om du är på jakt efter ett grönt alternativ rekommenderar jag varmt att du provar marinerad vattenmelon och gör en vegetar-bowl med fullkornsris, avokado och marinerad vattenmelon. Vid en första anblick kan tärningarna påminna om tonfisk, och även om smaken är allt annat än ”fisklik” – blir upplevelsen ändå ganska lika. Rätt och slätt precis så enkelt, gott och genialt som skålmat är.
Ingredienser
- 2 avokado
- 3 Salladslökar
- 300 gFullkornsris, eller naturris
- wasabinötter, hackade
- sesamfrön, svarta och ljusa
- koriander
- Lime, till servering
Marinerad vattenmelon
- 1,5 kgvattenmelon, rensad och skuren i tärningar à 1,5 x 1,5 cm
- 1 dlSojasås, gärna saltreducerad
- 1 mskflytande honung, flytande
- 1 mskingefära, finriven
- 2 msksesamolja
- 2 mskolivolja
- 2 mskrisvinäger
- 1 Lime, det finrivna skalet + 1 msk limesaft
- 0,75 tskSalt
- 1 nypachiliflakes, torkad och krossad