Vego-bowl med marinerad vattenmelon

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Vego-bowl med marinerad vattenmelon

Om du är på jakt efter ett grönt alternativ rekommenderar jag varmt att du provar marinerad vattenmelon och gör en vegetar-bowl med fullkornsris, avokado och marinerad vattenmelon. Vid en första anblick kan tärningarna påminna om tonfisk, och även om smaken är allt annat än ”fisklik” – blir upplevelsen ändå ganska lika. Rätt och slätt precis så enkelt, gott och genialt som skålmat är.

Vego-bowl med marinerad vattenmelon.
Vego-bowl med marinerad vattenmelon.

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 3 Salladslökar
  • 300 gFullkornsris, eller naturris
  • wasabinötter, hackade
  • sesamfrön, svarta och ljusa
  • koriander
  • Lime, till servering

Marinerad vattenmelon

  • 1,5 kgvattenmelon, rensad och skuren i tärningar à 1,5 x 1,5 cm
  • 1 dlSojasås, gärna saltreducerad
  • 1 mskflytande honung, flytande
  • 1 mskingefära, finriven
  • 2 msksesamolja
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskrisvinäger
  • 1 Lime, det finrivna skalet + 1 msk limesaft
  • 0,75 tskSalt
  • 1 nypachiliflakes, torkad och krossad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vego-bowl med marinerad vattenmelon