Kycklingsoppa med thailändska smaker

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Kycklingsoppa med thailändska smaker

Tom kha gai är en värmande och läcker soppa gjord på kyckling och kokosmjölk. Denna favoritsoppa är smaksatt med citrongräs, koriander och galangal eller ingefära.

Tom kha gai – kycklingsoppa med kokosmjölk.
Tom kha gai – kycklingsoppa med kokosmjölk.

Ingredienser

  • 400 gkycklingfilé, eller lårfilé
  • 1 tumstor bitgalanga, man kan även använda ingefära
  • 3 citrongräs
  • 5 dlKycklingfond
  • 2 burkkokosmjölk
  • 3 röd chili, gärna thaichili, och gärna röd och grön
  • 200 gChampinjoner, eller ostronmussling
  • 1 Lök
  • 6 limeblad
  • 1 mskfisksås
  • 3 msklimesaft
  • 2 tsksocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingsoppa med thailändska smaker