Hummerpasta med tomater

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Hummerpasta med tomater

Här har vi lyxvarianten av en pastarätt – nämligen saftig hummerpasta. Detta är perfekt till ett speciellt tillfälle. Den är enkel och snabb att laga. Men smaken kan få dig att tro något helt annat!

Hummerpasta
Hummerpasta

Ingredienser

400 gHummer
1 Schalottenlök, stor
2 vitlöksklyftor
500 gkörsbärstomater, eller små tomater
1 nypatorkad chili, krossad
2 msksmör
2 mskolivolja
350 gPasta
örter, som basilika, persilja, dragon
Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa hummern och skär hummerköttet i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär tomaterna i små bitar.
  2. Fräs schalottenlök och vitlök i smör och olja på medelvärme tills löken är helt mjuk och blank.
  3. Tillsätt tomaterna och chilin. Låt det sjuda i 10-15 minuter tills tomaterna är helt mjuka och "såsiga".
  4. Koka pastan ”al dente”. Häll av kokvattnet, men spara 1 dl av vattnet.
  5. Blanda hummerköttet med såsen och låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda såsen med pastan och vänd ihop det hela väl. Späd med lite av kokvattnet om pastan behöver mer vätska. Strö över örter och servera genast.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hummerpasta med tomater