Raw cake med glassfyllning

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Raw cake med glassfyllning

I den här glasskakan är det kombinationen av rödbetor och hallon som gör den goda smaken. Tänk på att cashewnötterna måste blötläggas i 3-4 timmar för att få en mjuk och krämig konsistens. Du kan anpassa mängden honung i fyllningen efter smak.

Raw cake med glassfyllning
Raw cake med glassfyllning

Ingredienser

  • 100 gValnötter
  • 1 dlkokos, riven
  • 1 dlhavregryn
  • 1 mskKokosolja, smält
  • 5 dadlar
  • 1 nypasalt

Fyllning

  • 200 gCashewnötter, blötlagda i vatten i 3-4 h
  • 1 rödbeta, liten/medium
  • 4 dlHallon
  • 2 mskKokosolja, smält
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 vaniljstång, fröna
  • 3 mskflytande honung, eller agavesirap eller lönnsirap

Förslag på dekoration

  • Hallon, eller björnbär/granatäppelkärnor
  • Ätbara blommor, eller syrablad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Raw cake med glassfyllning