Kaprifolbubblor med jordgubb

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Kaprifolbubblor med jordgubb

Den här kan bli en snackis bland gästerna. Blommigt och bubblande, kaprifol ger en ljuvligt somrig smak som passar fint i välkomstdrinken.

1 portion i receptet blir cirka åtta deciliter koncentrerad saft.

Tid tillkommer för saften att stå och dra i 1–2 dagar. Recept ur ”Det växer saft och sylt överallt” av My Feldt.

Kaprifolbubblor med jordgubb

Ingredienser

  • 15 blomsterklasar av doftkaprifol, cirka, bara kronbladen
  • 2 Citroner
  • 180 gcitronsaft
  • 400 gströsocker
  • 750 gJordgubbar, pressa ur saften oh använd den
  • champagne, eller mineralvatten, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kaprifolbubblor med jordgubb