Choklad- och kolatårta med vit miso

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Choklad- och kolatårta med vit miso

Gör chokladtårta med miso och tjock kolasås!
Miso har varit trendigt länge och nu har den japanska smaksättningen letat sig in på kakbordet. Tillsammans med mörk choklad och söt kola ger den både fyllighet och det lilla salt som vi gärna tillsätter för att lyfta fram och balansera de andra smakerna.

Chokladtårta med miso och tjock kolasås.
Chokladtårta med miso och tjock kolasås.

Ingredienser

Chokladbottnar

2 ägg, stora
2 dlkefir
1,25 dlSolrosolja
300 gSocker
200 gVetemjöl
40 gKakao
2 tskBakpulver
1,5 dlVatten, varmt
2 mskmisopasta, vit
200 gMörk choklad

Chokladkräm

200 gMörk choklad, ev. 50/50 mörk och ljus
1,5 Gelatinblad
4 dlvispgrädde

Kolasås och topping

2 dlSocker
2 dlvispgrädde
2 msksmör
1 nypaflingsalt
1 dljordnötter, hackade och rostade
oxalis, till dekoration

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Choklad- och kolatårta med vit miso

Ämnen