Långkokt högrev med krämig polenta

Av Lise Finckenhagen

(19)

Vad tycker du?

Långkokt högrev med krämig polenta

Långkokt högrev är intensiv och generös comfort food.
Låt köttet sjuda länge tillsammans med goda grönsaker, tomater, rödvin, örter och fond, tills det är så saftigt och mört att det går att riva isär.

Långkokt högrev med krämig polenta.
Långkokt högrev med krämig polenta.

Ingredienser

  • 1 kgHögrev, utan ben
  • 2 lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 morötter, stora
  • 3 stjälkarstjälkselleri, cirka
  • 1 burkkrossade tomater
  • 4 dlrödvin
  • 4 dloxfond
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistarrosmarin, färsk, och/eller timjan
  • Rapsolja, eller mild olivolja, till stekning
  • Salt och peppar
  • Persilja , hackad
  • parmesan

Krämig polenta

  • 2 dlpolenta
  • 8 dlVatten
  • 4 dlmjölk
  • 100 gsmör
  • 80 gparmesan

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Långkokt högrev med krämig polenta